Цілющі напої від застуди

Підготувала: Патрик О.Г.

1. Теплий чай з медом і лимоном. Якщо ви застудилися, першим ділом приготуйте неміцний чорний або зелений чай, в який додайте 1 ч.л. меду і пару часточок лимона. Дуже важливо не додавати мед і лимон в окріп, щоб зберегти їхні корисні властивості.

2. Малиновий чай з квітками липи. З сухих квіток липи заваріть чай, додайте в нього сухі ягоди і листя малини. І залишіть настоюватися на 30 хвилин. Якщо ягід малини немає, підійде малинове варення.

3. Шипшиновий чай.  Ні для кого не секрет, що шипшина – ідеальне джерело вітаміну С. Подрібнені сухі плоди шипшини (3ст.л), залийте 0,5 л окропу і залиште в термосі на ніч. Вранці процідіть і пийте 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до прийому їжі.

 

4. Морс журавлинний або брусничний.  Журавлина і брусниця – це просто унікальні засоби по своїм бактерицидним властивостям. Для приготування морсу розітріть ягоди журавлини або брусниці з цукровим піском (3:1). 2 ст.л. суміші залийте 0,5 літрами теплої води.

5. Гаряче молоко з мінеральною водою. Якщо у вас з’явився кашель, приготуйте гаряче молоко з лужною водою (Боржомі). Даний напій буде сприяти відходженню мокротиння.
6. Молоко з часником.  Цей екстрений засіб допоможе вам стати на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику, і випити на ніч.

7. Компот із сухофруктів.  Перевірений і всім відомий з дитинства засіб. Відвар із сухофруктів має загальнозміцнюючу і пом’якшувальну дію при застуді. 100 г сухофруктів перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м’якості протягом 30 хв, додавши цукор (3 ст.л. на 1 л води), потім урюк і чорнослив, і під кінець за 5 хв до закінчення варіння додати родзинки і курагу. У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.

8. Імбирний чай з лимоном.  Допоможе в холодні осінні дні, зміцнить імунітет і підвищить вашу працездатність. 1 склянку гарячої води змішати з 1 ст.л. меду, 1 ст.л. соку лимона, 0,5 ч.л. подрібненого імбирного кореня і дрібкою кориці. Можна додати в чай трохи сухого подрібненого листя м’яти.

9. Ромашковий чай.  Ромашка – м’який протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є добрим протизастудним засобом. Приготування чаю: взяти по 1 ч.л. квіток ромашки і квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їжі. Можна додати мед.
За матеріалами  maiden.com.ua

Be the first to comment

Leave a Reply